2012. november 2., péntek

Zsúrra készülünk



Boldog születésnapot Benedek! Tegnap 9 éves lettél.

Így hát zsúrra készülünk. Holnap érkeznek a meghívottak, ez lesz az első ilyen alkalom. Tehát nagyobb falat még nekünk. Úgy terveztük,hogy 3-tól 6-ig fog tartani a születésnapi zsúr.
Mivel Beni nagy kedvence a foci, ezért biztosan lesz valami focis játék is a kertben. Igaz,hogy a napokban elég csapadékos volt az időjárás,de remélem az időjósok nem tévednek a holnappal kapcsolatban és tényleg napsütéses 12 fokra számíthatunk. Ebben az esetben lehet kapura rúgó verseny -Benedek kapus poszton játszik a helyi futball klubban.
A következő ötlet egy TV műsorból származik: vizes poharakat teszünk egymás mellé és ping pong labdával egyet pattintva kell beletalálni a poharakba 1 perc alatt. Ez nagyon jó mókának ígérkezik. Lesz még fekete-fehér-igen-nem játék is.
Kvízkérdések is lesznek, illetve vízivó verseny szívószállal és hátrakötött kézzel.
Amikor eljön a perc, hogy a gyerekek szivesen leülnek,akkor jön a torta.

A 3 óra biztosan gyorsan eltelik,és senki nem térhet haza úgy,hogy nem nyert vagy kapott valamit. Akár csokit vagy épp sötétben világító rudat,esetleg focis kulcstartót.

Ami a fogyaszthatók listáját illeti, egyszerűre veszem a figurát.

Lesz a nagy kedvenc csokis muffin:

25dkg liszt,1csomag sütőpor,2 evőkanál kakaópor,12dkg fehér,12dkg tejcsoki,
10dkg kristálycukor,2 dl tej,1 dl tejföl,10 dkg margarin,1 db tojás.

A lisztet,sütőport,kakaóport és cukrot összekeverem, majd ebbe jöhet a megolvasztott vaj,tejföl,tojás és tej. A csokoládét pedig apróra tördelve tesszük bele.
180 fokon sütjük előmelegített sütőben.

Nálunk nagyon bevált,hogy a tetejére tettem színes dekorcukrot (van aki egérkakinak nevezi).
Képet is mellékelek,ha elkészül.


A másik még egyszerűbb recept a Csokis grissini
 A grissiniket olvasztott étcsokiba forgatom,aztán pedig a színes tortadekorba. A rúd felét vonom be, nem a teljes felületét.


Gyors nutellás keksz:
Ezt a receptet még a TV-ben láttam pár hete.
5 evőkanál liszt, 5 evőkanál nutella és 1 db tojás kell hozzá. Ezeket összekeverjük és kanállal a tepsibe formázzuk, kerekre vagy hosszűkásabbra. Előmelegített sütőben sütjük 10-12 percig  200 fokon. Ugye milyen egyszerű?

Sós rágcsát boltba vettünk. Lufikat kell még fújatnunk, a dekorálás már készen is van szerpentinnel,   zászlókkal,focilabdás lógó dekorral .

Erről ennyit, képeket még hozok.
Program ötleteket továbbra is keresek..... :)













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése