2013. február 8., péntek

Zabos zsemle házilag

 A következő recept azért került kipróbálásra itthon,mert nem volt pékáru a gyerekeknek a vacsorához.Egész jól sikerült,és 1 fokkal egészségesebb a fehér lisztnél,de persze nem gluténmentes.


350g zablisztet
250g zabpelyhet /kávédarálón ledarálva/
2 kávéskanál só
2 kávéskanál nyírfacukor
ezeket összekeverem, majd hozzáadok
5dl szódavizet egy kis olajjal
és ezzel összegyúrom
kis zsemlékké formáztam őket, tetejüket megvagdostam es 1 óra alatt készre sütöttem 190 fokon úgy, hogy a tepsibe jó adag vizet raktam alá


Egész jó lett,  bár a legfinnyásabbik gyerek meg sem kóstolta.... Modositok mar o is ezt eszi tecso zsemle helyett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése